GREENROOMVÄRD I EUROVISION

Eric Saade blir greenroomvärd under Eurovisionfinalen

 

Eurovisiontrean Eric Saade tar pulsen på artisterna under finalomröstningen.

 

Om det är någon som vet hur nervöst det är att sitta i greenroom så är det Eric Saade. När han tävlade 2011 låg han länge i ledning – innan han till slut landade på en hedersvärd bronsplats. Det var också i greenroom som Eric fällde den klassiska kommentaren: "I really need to go to the toilet" (jag måste verkligen gå på toaletten).

Fokus på spänningsmomentet

Som greenroomvärd kommer Eric istället att vara den som peppar artisterna som sitter i samma situation som han själv befann sig i för två år sedan. Hans historik gör honom till den ultimata personen för uppdraget – åtminstone om man ska tro Christer Björkman.

– På samma sätt som den perfekta öppningen på showen är verket av Björn, Benny och Avicii är Eric Saade den absolut perfekta greenroomvärden. Vi kommer fokusera på spänningen tävlingmomentet i den plan vi har för greenroom, säger han.

– Framför allt ska vi göra det i halvtid i omröstningen, och där var han i ledning för två år sedan, så han vet exakt vad de som sitter där går igenom. Eric kommer att vara med i programmet ett par gånger och ska bygga spänning.

"Så jävla nervöst"

Christer minns själv hur nervöst det var när "Popular" låg i ledning långt in i omröstningen 2011. Nu tror han att årets Eurovision kan få en minst lika spännande upplösning.

– Med Loreen blev vi ju inte så nervösa, men med Eric var det så jävla nervöst och en otroligt spännande omröstning. Jag tror att det kan bli så i år igen och stå mellan fem–sex låtar. Det är bara en känsla jag har, men jag tycker inte att vi har den där supergivna vinnaren. Det finns ingen "Euphoria" eller "Fairytale". Danmark är nog en av dem som kan vinna, men jag tror att det kan komma låtar som vi inte har räknat med, säger han.


!!!!

//J


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0