SDA

//J

FORGIVE ME

Nu har albumet släppts! Har ni köpt det? Om inte, gör det!

Rockbjörnen live

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/nojesbladetlive/nojeslive1/
Klicka på länken för att se Rockbjörnen live! Eric är nominerad i tre kategorier: Årets manliga liveartist, Årets svenska låt och Årets konsert.
Nu håller vi tummarna!
//J

Cover Girl Part I

http://www.scandipop.co.uk/the-eric-saade-album-previews-cover-girl-pti/
//J
 

COMMUNITY

Om ni är medlem på Erics Community får ni inte missa livestreamen klockan 16:00 idag! Eric kommer att prata lite om albumet och sedan spela upp hela Forgive Me från Til I Break till Miss Unknown. Och tänk på att logga in i tid, startar ni livestreamen 16:15 har ni liksom missat ett par låtar...
Är ni inte medlem se till att bli det! ERICSAADEFAMILY.COM
 
//J
 

Scandinavian Dance Academy

På Scandinavian Dance Academy i Stockholm finns det nu en chans att ha en danslektion med Eric! Det är först till kvarn som gäller, så vill ni veta mer läs här: http://danceacademy.net/oppet-hus-eric-saade/
 
//J

FLASY

//J

Eric lättar på sitt hjärta

Från en slitsam separation till att återupptäcka glädjen. Eric Saade släpper i dagarna albumet ”Forgive me” - hans mest personliga platta någonsin.
 

Det har gått två år sedan förra albumet, ”Eric Saade vol 2”. På uppföljaren ”Forgive me” har Eric Saade testat sig fram till ett nytt sound - där han vågar visa upp en mer privat sida av sig själv.

- Det är min mest personliga platta. Det har hänt mycket de senaste två åren, både privat och musikaliskt. Jag har fått ut det i musiken, säger han.

På titelspåret ”Forgive me” ber Eric Saade ursäkt med orden ”Treated you wrong and I hate it, behaving so bad I guess that I was jaded. So sorry my lady”. Albumet är den första efter det uppmärksammade uppbrottet från sångerskan Molly Sandén.

Efter en tre år tillsammans gick paret skilda vägar i början av januari förra året.

- Plattan heter ”Forgive me” av en anledning. Jag ska inte gå rakt på sak, man får lyssna själv och relatera till det man hör. Jag sjunger om mitt dåvarande förhållande. Från att vara i en relation till att man blir singel och inte vet vad man ska göra, till att man blir glad igen. Man kan säga att det går från misär till att man bli lycklig igen.

TT Spektra: Skulle du beskriva tiden efter uppbrottet som misär?

- Nja, det är svårt att säga. Men jag var inte lycklig och då skrev jag mycket av de lite mörkare låtarna på plattan. Jag har skrivit om saker som har hänt mig själv.

Eric Saade är ovan vid att skriva personliga texter. Han har tidigare inte har känt sig riktigt mogen berätta om sina egna upplevelser.

- Det är alltid läskigt att gå in på det personliga, man blir väldigt blottad. Folk kommer att ställa frågor, det vet man om när man skriver sådana låtar. Men det är också de låtarna som blir bäst. De som lyssnar kommer att kunna relatera till låtarna eftersom att andra, precis som jag, har haft upp- och nedgångar. Jag tror att det gynnar albumet att vara så ärlig.

På Eric Saade Family, hans officiella webbcommunity, kan fans ta del av bilder, chatta med varandra och diskutera sin idol för drygt 30 kronor i månaden. Eric Saade har en av Sveriges mest trogna fanskara som alltid är redo att försvara honom.

- De står upp för mig. När det händer saker under jobbiga perioder, som det jag har skrivit om på albumet, har de stöttat mig. Det är gött att ha människor som älskar det jag gör och pushar mig. Det är inget man vill ta för givet, säger han och fortsätter:

- Det är fansen som driver mig, utan dem är jag ingenting alls.


PREVIEW - BEATUIFUL

http://www.scandipop.co.uk/the-eric-saade-previews-beautiful/
 

Saade talar ut om misären efter Molly

Eric Saade är tillbaka med en mörkare platta. Nu berättar han om misären och det hårda festandet efter uppbrottet från Molly Sandén.

– Jag blev svinig, säger han till Nöjesbladet.

Efter en turbulent vår står musiken i fokus för Eric Saade, 22.

På nya albumet ”Forgive me” gör han upp med uppbrottet från Molly Sandén, 21.

– Det är mitt första riktigt ärliga album. Jag har aldrig vågat blotta mig. Skivan handlar om att gå från misär till att vara lycklig. Jag pratar mycket om mitt dåvarande förhållande. Det har jag aldrig gjort. Det var skönt att ventilera, säger han till Nöjesbladet.

"Jag var intelycklig"

Att albumet skulle få en så personlig prägel var självklart.
Han hade inget val.

– Det var mitt i allt kaos. Jag var inte lycklig när jag skrev det, säger han.

Tiden efter uppbrottet var Eric vilsen.

– Jag var singel och visste inte vad jag skulle göra. Då blev jag svinig, och fick tunnelseende.

- Svinig?

– Man blir ego när man är singel. Jävligt ego. Och jag gillar inte det.

- Hur såg ditt liv ut då?

– Jag var olycklig och väldigt stängd. Jag träffade inte så mycket folk. Sedan blev det tvärtom en period. Jag blev singel och var ute och festade hela tiden.

Vändningen kom när Eric inte längre kände igen sitt eget beteende.

– Jag är ju ingen festkille. Jag blev konstig. Jag stängde in mig på dagarna och gick ut på kvällarna. Det var en av mina mörka perioder. Det tog sin tid att inse. Men det är inte så kul att vakna bakis varje morgon, och känna sig sliten.

När Molly Sandén i vintras blev ihop med Danny Saucedo började journalister att ringa.

Erics svar?

– Mediahoror, twittrade han.

"Jag tänkte inte" 
I dag uttrycker han sig något mildare.

– Jag slängde säkert ur mig en del saker som inte är bra.  Jag var skitförbannad och tänkte inte. Men alla har känslor. Nu har jag fått ur mig en del av dem på albumet. Då har jag kunnat hålla käften, säger han.

- Hur känns det att Molly ska lyssna på albumet?

– Det är lite weird, men det har jag inte tänkt på. Fan, du skulle inte ha sagt så. Men vi vet väl var vi har varandra ändå. Och hon har ju hört några låtar.


BOOMERANG - PREVIEW

http://www.scandipop.co.uk/the-eric-saade-album-previews-boomerang/
//J
 

Preview - Flashy

//J

Flashy

Erics låt Flashy släpps den 23 Augusti!
 

FORGIVE ME - MUSIKVIDEO

//J

Tracklist

 

1. Till I Break

2. Forgive Me

3. Coming Home

4. Cover Girl Part 1

5. Cover Girl Part 2

6. Flashy (feat. A-lee)

7. In My Head

8. Beautiful

9. Boomerang

10. Marching (In The Name Of Love)

11. Stay

12. Winning Ground

13. Miss Unknown

 

förhandsboka albumet och få det signerat på cdon.se!

//J


Unbreakable

Eric och J-son har skrivit en låt som heter Unbreakable till den norska duon Madcon som kommer på deras nya album och det släpps på söndag!
//J
 

Följ med Eric på turné!

//J - Jag har varit i Stockholm ända sen förra torsdagen och har inte haft tid att blogga och det kommer nog bli dålig uppdatering framöver ända till skolan börjar för jag har rätt så mycket att göra nu...

RSS 2.0